2009. augusztus 31., hétfő

Ha medencét látok egy wellnessközpontban, egy üdülőhelyen, vagy éppen egy kertben, többnyire megnézem annak kialakítását, anyagát és stílusát - és úgy összességében azt tudom elmondani, hogy általában azok tetszettek meg leginkább, amelyek az üveget, mint építő- vagy dekorációs anyagot, tartalmazzák.

A medence és uszodatechnika esetében elég gyakran találkozni az üveggel, mint alapanyaggal, van, ahol üvegcsempék borítják a medencék falát, és van, ahol üvegből készült, átlátszó járófelületek ívelnek át a vízen, ami telis-tele van pihenő emberekkel.

Az üveg és dekorüveg továbbá jól használható az imént említett "üvegjárdák" végcéljaként is funkcionáló, kisebb - nagyobb bárpuloknál, melyeket egyre több wellness hotel és élménystrand, vagy szálloda területén megtalálhatunk.

Maga az üveg természetesen a fürdőszoba bútorok esetében ugyanolyan fontos szerepet játszik, elég csak a tükrökre gondolni, ami nélkül egy fürdőszobát sem tudok elképzelni, vagy ott vannak a zuhanykabinok, melyek alapanyaga szintén nagyon gyakran az üveg - hiszen maga a termék jellege szinte megköveteli a vízhez és a fürdőszobához illő átlátszóságot.

A különböző üvegek felhasználási lehetőségei emellett végtelen lehetőségeket rejtenek magukban, és még szinte biztos, hogy később is foglalkozom a témával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá, köss belém!