2010. március 26., péntek

Bárki állíthatja, hogy a nyelvtudás hatalom, minél több nyelvet tudsz perfektül, annál jobban felnéznek rád, minden cégnél előnyös ha valamiből igényes nyelvtudással rendelkezel, azaz van nyelvvizsga a birtokodban, ami bizonyítja az előbb állítottakat.

Ha a cégnél egyedül a te birtokodban van egy, vagy több nyelvvizsga, akkor téged fognak felkérni fordításra, ha valami olyan eset adódik, ahol fordításra van szükség. Persze az esetek 90%-ban plusz fizetést ezért nem kapsz, de legalább felnéznek rád, ami jó érzés lehet meg minden, de az is igaz, hogy ez csupán plusz munkát jelent…:D

A nyelvvizsga letétele leginkább a szakközépiskola időszakában érdemes, amikor még egyáltalán van időd rá, egyetem mellett, vagy meló mellett már sokkal nehezebb lesz, mert tudni kell, hogy a nyelvvizsga mind szóbeli, mind írásbeli részére sokat kell készülni, mert ha megbuksz az pénzkidobás. Ha egyetem előtt teszel le nyelvvizsgát az rendkívül megnöveli az esélyeid arra, hogy bekerülhess egy jobb egyetemre, mert középfokú 35 plusz pontot ad, míg a felsőfokú 50-et, és ezek a pontok tényleg nagy előnyt képviselnek, ha nem teszed le, akkor egy nyelvvizsga birtokában lévő személy szinte 100%, hogy lever téged.

Persze vannak emberek akik nem hajlamosak a nyelvvizsga letételére sőt, nincs érzékük a nyelvekhez, mint mondta azt nekem egyik nap egy ELTE-s diák. Hihetnénk azt, hogy ez csak mellébeszélés, és csupán lusták a diákok, hogy szabadidejüket fordítással töltsék, de tényleg számos ilyen esetet láttam, mikor néhány diákot korrepetáltam, akárhogy tanítottam nekik, láttam hogy próbálják megérteni, de nincs érzékük a mondatszerkezetekhez. Mondhatnánk azt, hogy hülyék, de ez nem így van, van aki például matekból rosszabb, mert a logikája az egyenlő a 0-val, vagy van aki töriből nem képes az évszámokat memorizálni, de mindenki jó valamiben, csak meg kell találnia azt a területet, amin ő zsenire képezheti magát.

Mellesleg a fordítás egyáltalán nem olyan fontos dolog…mármint az nem fontos, hogy mindenki tudjon angolul vagy németül, mert már rengeteg fordítással foglalkozó cég van Magyarországon. Igaz, pénzbe kerül, de ők a szakmai fordítást is vállalják, amit igen kevesen tudnak, legyen az földrajzi, vagy informatikai, de ettől függetlenül, érdemes nyelvvizsgát szerezni, mert nyelvvizsga=hatalom ;)

2010. március 25., csütörtök

Ajándék tippeket gyűjtögettem mára (no nem saját kútfőből, mert én általában leragadok a virágnál, mint mindenkor bevethető ajándéknál). Íme tehát:

Mivel lepd meg nődet?

1. Ajándék tipp: Mellplasztika, azaz szebb cicik – ha ő is akarja

mellplasztika

Elsőre kissé meredeknek tűnhet az ötlet (az is). CSAK AKKOR lepd meg párod ilyesmivel, ha korábban beszéltetek már róla és ő is akarta. A mellplasztikának általában kétféle indoka van, az egyik a szülés, pontosabban szoptatás után “erejüket vesztett”, lógó cicik helyreállítása, a másik a meglévő kebelmérettel elégedetlen tulajdonos kisebbítési (jaj, ne!) vagy növelési vágya. Az régen rossz, ha csak a férfi akarja felturbózni hölgyét, és az pusztán miatta vállalja a mellplasztika műtétet, de vannak pl. speciális esetek is, amikor a túlzottan nagy mellbőséggel megáldott asszonynak már fáj a háta a nagy súlytól, állandó terheléstől (ne röhögj, ismerek ilyet!) és szabadulni akar a fájdalomtól… Ideális esetben a képlet egyszerű: Mellplasztika = egészséges önbizalom és jó közérzet.
Amit ne mondj: “Szerintem csináltasd akkorára, mint XY-é”

2. Ajándék tipp: Konyhai cuccok – ha szeret főzni és sokat van a konyhában

hűtőszekrény Ez is rizikós tud lenni, mert – hacsak nem a nő mondta, hogy mennyire vágyik rá – egy hűtőszekrény vagy egy automata robotgép akár ellenkező hatást is kiválthat öröm helyett… De ha pl. áradozott róla, hogy egy fekete, ultramodern hűtő milyen klasszul mutatna és mennyivel több mindent tudna bele pakolni, akkor az Ariston hűtőszekrény tökéletes választás 
Amit ne végy: húsdaráló, kés, mosogatótálca….
Figyelem: bár egy Teka mosogatótálca állati szépen néz ki a boltban (inox mosogatótálca exkluzív designnal), azért azt önmagában mégse vedd meg neki – legfeljebb ha mást is kap mellé, pl. egy nyakláncot stb.

3. Ajándék tipp: Masszázsfotel – ha szereti a masszázst

masszázsfotel

Nincs is jobb, mint egy egész testre kiterjedő masszázs, ami ellazít, relaxál, ugyanakkor felfrissít… Ha párod is szereti, vagy esetleg gyakran panaszkodik egy fárasztó munkanap után derékfájásra, fáradékonyságra, akkor a masszázsfotel kiváló ajándék neki. Az ára persze húzósabb, mint egy normál masszázskezelésé, viszont akár naponta igénybe vehető – bármikor beleülhet a masszázsfotelbe, és hosszú távon egészségjavító hatása is van, ráadásul az egész család használhatja. A japán masszírozó fotelek a legjobbak, pl. az Inada masszázsfotel modelljei  a csúcskategóriás otthoni masszírozó gépek közé tartoznak.
Amit ne végy: műanyag görgős talpmasszírozó a kínai piacról.

4. Ajándék tipp: Matrac – ha a régit szétnyűttétek

matrac Gödrösre feküdtétek, nem tud rendesen pihenni, fáj a háta, stb… Az új matrac tulajdonképpen mindkettőtöknek szóló ajándék, így illik mellé valami apróságot adni még, vagy elvinni étterembe párod, vagy legalább egy otthoni gyertyafényes vacsival meglepni még este.
Többféle matrac van, néha nehéz is eligazodni a kínálatban. A különböző keménységű matrac modellek közül az a megfelelő matrac számára, ami illeszkedik az alvási módjához: háton alvóknak a keményebb, oldalt és hason alvóknak a puhább matrac változatok közül érdemes válogatni.
Amit ne végy: kispárna.

5. Ajándék tipp: Családi nap – ha van gyerek

családi nap

Amennyiben vannak gyerekek, egy együtt eltöltött családi napnál nincs is jobb, ám ez megint olyan dolog, hogy nem igazán a hölgy kapja, úgyhogy illik a megszervezett időtöltés mellé valamit kiagyalni még külön neki is.
Családi nap sokféle lehet amúgy a spontán kirándulástól a profi szervezőcsapat által kínált programlehetőségekkel tűzdeltig, érdemes körbenézni a neten.
Ha esetleg van nagyobb haveri társaság, szintén gyerekekkel, és olyan a társaság, jó muri lehet a csapatépítés tréningeket szervező cégeknél nézelődni, paintball meccstől a családi quad versenyig számtalan lehetőség kínálkozik. Viszont mivel a csapatépítés cégeknek van kitalálva elsősorban, ez csak több résztvevővel érdekes.
Amit ne mondj: “Hát kimentünk a Margitszigetre, mit akarsz még?”

6. Ajándék tipp: Virág – az örök

virág

A virág mindig is az első számú, alapvető ajándék marad. A vágott virág, a cetlikkel, díszekkel teletűzdelt virág csokrok mindig beválnak, és a dolgot külön fűszerezi, ha párodnak pl. munkahelyére rendelsz virágküldést meglepi gyanánt – garantáltan imádni fog érte, mert a kolléganői irigykedhetnek, hogy milyen klassz pasija van. :)  A virág fajták közül érdemes tartós, hosszabb élettartamúakat választani.
Vehetsz cserepeset is, de akkor valami különlegesebb fajtát válassz, és azt ne küldesd.
Amit ne végy: művirág, koszorú.

Mivel ne lepd meg nődet semmiképp?

1. Szerszámgép

Ugye, Te sem gondoltad komolyan, hogy az általad régóta áhított Bosh vagy Makita majd jól mutat az ajándék dobozban? Persze, ha nődnek saját vállalkozása van, amihez épp valami spéci szerszámgép legyártása  kellene, akkor hajrá…

2. Tárhely

Igen, lehet hogy mondta, mennyire szeretne egy honlapot. De az egy évre előre kifizetett tárhely akkor sem minősül jó ajándéknak. Esetleg, ha a tárhely mellé elkészíted a vágyva vágyott honlapot is és neki csak a tartalmakat kell töltögetni…

3. Zsírégető tabletta, fogyi magazin előfizetés és hasonlók

Egy futópad vagy szobabringa még okés – ha esett róla szó, hogy szeretné. De zsírégető tabikat és fogyipor készítményeket, egyéb izéket eszedbe se jusson venni ajándékba! A te edzéseidhez lehet hogy jó a Scitec megannyi étrendkiegészítő terméke, de ő garantáltan a fejedhez vágja és veszekedés lesz a vége – még akkor is, ha épp fogyózik és épp azt szedi, amiből meglepted egy újabb adaggal.

 

2010. március 22., hétfő

Csak csodálkozni tudok, hogy az emberek többsége nincs tisztában a molinó fogalmával, és hogy még sose találkoztak ezzel a szóval. A molinó nem más hölgyeim és uraim, mint egy szövet, ami 100% pamutot tartalmaz, melyet más anyaggal is ötvözhetünk.

molino

Ebből kifolyólag molinóval majdnem minden nap találkozunk, zacskó készíthető belőle, vagy bármilyen zászló ami akármilyen alakú lehet. A molinót ma már azonban nem csak ilyenekre használják, ma már reklámozásra is kitűnő, például mikor az épületekre azokat a hatalmas plakátokat rakják ki. Miért a molinót használják reklámozásra? Köztudott, hogy a molinóknak igen magas az élettartama, és ellenállnak minden természeti csapásnak, eső, erős szél, vagy akár hónak/fagynak is => a molinó kitűnően használható bárhol, és semmi baja nem eshet.

Na de mielőtt belemennénk a reklámokba, nem csak erre jók a molinók, kiváló minőségű fotók is nyomathatók rá, és természetesen ruhák is készíthetők belőle.