2014. március 4., kedd

Aki cigizik, az tudja, hogy a dohányzásról leszokás nem könnyű dolog. Letenni a cigit végleg - hangsúly a véglegen - legalább olyan nehéz, mint egy alkoholistának megállni, hogy ne igyon, amikor kínálják...

A hasonlat nem véletlen, hiszen a dohányzás sem egyéb, mint függőség. A nikotinéhség, a megszokott mozdulat, a laktató ebéd után elszívott cigaretta bizony rabságban tartja az embert. S hiába az akaraterő, hiába az elhatározás, hiába az észérvek - gyakran a "tiszta" hónapok, vagy akár évek után egyszercsak visszaesik a bagós, mert a dohányzásról nehéz leállni, de könnyű ráállni újra.

Könnyen leszokni a dohányzásról
Rengeteg különböző módszer van, ami a dohányzásról leszokást segíti. hogy kinél melyik válik be és milyen mértékben, arról külön tanulmányok szólnak. Egy biztos: az általam kipróbált módszerek közül eddig az Allen Carr féle "Könnyen leszokni a dohányzásról" tréning vált be, ami - hihetetlen, de - működik. Nincs nikotintapasz, nincs rágó, nincs napi agymosás és egészséges életmód sulykolás, és mégis hatékony a dolog. toronymagasak a dohányzásról leszokni vágyók körében a sikerességi mutatók. Hogy mitől?

Gőzöm sincs, elvégre mindazt korábban is tudtam, amit a dohányzásról leszoktató tréningen elmondtak. Csak korábban nem így mondták. Korábban nem rakták helyre a fejemben a dolgokat a cigivel kapcsolatban. Korábban képtelen voltam rendezni magamban a pöfék-témák.

Most pedig megy. Egyelőre még csak négy hónapja, hogy letettem a cigit, de ezúttal nem is vágyom rá, hogy újra kezdjem. Szóval aki le akar szokni a dohányzásról, annak őszintén tudom ajánlani Allen Carr módszerét, mert igenis lehet könnyű a dohányzásról leszokás!