2009. november 5., csütörtök

Terveink szerint még a koratéli időszakban, valamelyik hétvégén teszünk egy kiruccanást Szlovákiába – már rég tervbe van véve egy jó kis hegyi túra, főleg, mert voltunk már nyáron is Komárom felett, a Csallóközben, valamint egy mátrai utazásunk során a távolban láttuk a Tátra csúcsait, és meg kell hagyni, rendkívül hívogató volt a látvány.

Az utazás módját illetően egy darabig gondolkodtunk, de végül az autó mellett döntöttünk – amivel csak egy baj van: ami rendelkezésre áll jelenleg, elég kicsi, és a csomagtartója sem túl nagy. Valószínűleg az lesz a legjobb megoldás, ha beszerzünk, esetleg kölcsönzünk egy tetőcsomagtartót – mert cuccunk az lesz bőven, a hegymászáshoz nem kevés meleg ruha kell – főleg így télidőben, amikor már az Unicum is kevés.

Persze lehet, hogy sikerül szereznünk addig egy olyan autót, amiben alapból nagyobb csomagtartó van – ez lenne a legjobb megoldás, csak még nem jött össze… ráadásul, ha hatan leszünk, lehet, hogy valakinek a csomagtartóban kell majd utaznia :)

Elég nagy lesz a fotós cucc is, úgyhogy az is foglal némi helyet – kaját nem nagyon viszünk, meg piát sem, mert ugye arrafelé elég jók a sörök, meg a Beherovka – a szlovák sajtokról ne is beszéljünk, meg kell hagyni, jól beelőztek minket… talán azért is kell egy nagyobb terű autó, mert utazásunkról hazafelé ezen kiváló étel-italokból szeretnénk hozni egy kiadós ellátmányt.

Gondolkodtunk már az autókölcsönzésen is, mert pl. egy közepes egyterű egy nagyobb társaságnak is pont jó lenne – alapból többen is utaznának velünk, ha lenne elég hely. Ha három - négy napra megyünk, az autókölcsönzés szerintem jó megoldás lesz, mert az autókölcsönzők többsége elég kedvező konstrukciókat kínál például hosszú hétvégékre.

Az utazás persze még mindig tervezési stádiumban van, így hát bármelyik lehetőség szóba jöhet – ha tud valaki jobbat, jelezze! (A vonatot és buszt most kihagynánk, bár ha hegytől hegyig vinne…)