2010. június 17., csütörtök

Budapesten valahogy gondot okoz a 7 év alatti gyerekek állami intézménybe való elhelyezése. Nincs elég bölcsőde és óvoda, a meglévők túlzsúfoltak és nehéz bekerülni, ráadásul sok esetben nem is nyújtanak megfelelő foglalkozást.
Ennek köszönhetően rengeteg magánbölcsőde és magánóvoda alakult, amelyek árfekvése, színvonala és programjai széles skálán mozognak.
magánóvoda A bölcsődékre az életkor miatt kevésbé jellemző, de akadnak egészen elrugaszkodott szolgáltatásokat is kínáló magánóvodák. Véleményem szerint a téli síoktatás 4 éves kortól, műhavon, az ovi kertjében potom hetvenezer forintért már túlzás… De jó opció egy szülinapi gyermekzsúr megszervezése is tortával és ugrálóvár bérléssel.
Szerencsére, nemcsak az újgazdag szülők csemetéire épülő intézmények léteznek extrém árakkal, akad a palettán normális, színvonalas magánóvoda is, amely reális árakon kínál szórakoztató és fejlesztő programokat a kicsiknek.
Akinél a hétköznapok megoldottak, de egy-egy hétvégére valami izgalmasabbat szeretne nyújtani utódjainak a szimpla kirándulásnál, az különféle családi nap szervező, gyermekrendezvény szervező cégek kínálatából szemezgethet.