2010. május 20., csütörtök

Tudod, mi a közös az alábbiakban?
  • tartós szőrtelenítés
  • ránctalanítás
  • parfüm
  • szemhéj tetoválás
  • rúzs
Elárulom: a szépség. Pontosabban az, hogy mindenki szeretne ápoltan és csinosan, a mai elvárásoknak megfelelően kinézni, és erre hatalmas iparág épül, amely ontja a különféle termékeket, szolgáltatásokat.

A smink és a sminkeléshez szükséges anyagok, eszközök a legelső fokozat a szebbé válás varázslatában, manaság napi rutinnak végzik a hölgyek, és olykor az urak is (színészek, együttesek, egyéb fellépők stb.). A sminkelés alá tartozik az alapozó, szemhéjfestés, szempillaspirálozás, kontúr (kihúzás), és a férfiak szerint a lrúzsegellentmondásosabb dolog: a rúzs is.
A rúzs azért ellentmondásos, mert a látvány klassz, ahogy a csaj ajkai vérvörösben izzanak a vámpírokat vonzó rúzs hatására, ám csókolni már kevésbé jó, Egyes felmérések szerint a rúzs 5%-a kerül a női szájra, a maradék 95% a pasi száján, nyakán, gallérján, és főként gyomrában végzi.
Szerencsére, ma már létezik ízesített rúzs is.

A sminkeléshez amolyan kiegészítő ápoltsági termék a parfüm, amelyből árulnak direkt púder illatú parfüm kollekciókat is. Hogy milyen illat a púder illat? Gőzöm sincs, de a nők biztosan tudják, mert veszik. Az eladási statisztikák szerint a púderes parfümök legalább olyan kelendőek, mint a neves sztárok parfüm márkái.
Ha valakinek nincs kedve reggelente negyed órát pepecselni az arcán, választhatja a sminktetoválást is. A szemhéj tetoválás tipikusan az a dolog, ami minden nőnek “jól jön”. Legalábbis a kontúros kihúzás feketével, a szempillákat sűrűbbnek láttató, fekete szemhéj tetoválás amolyan macska-jellegűvé, titokzatossá és szexivé varázsolja a szemeket.
szemhéj tetoválás
Ahogy a szemhéj tetoválás hosszú távra kínál megoldás, épp úgy a tartós szőrtelenítés is. A modern és ápolt nő legnagyobb ellensége a szőrös láb, amivel folyton küzdeni kell: borotva, gyanta, krém… A tartós szőrtelenítés kényelmes és hosszantartó hatást nyújt. Nemcsak a lábakon…
Előrehaladottabb korban persze a smink és a többi már nem segít, ha maga a bőr nyúlik meg és ráncosodik, öregszik meg csúnyán.
Éppen ezért rengetegen keresik a ránctalanítás lehetséges módjait. A ránctalanításnak sokféle módja van:
- ránctalanítás krémmel,
- ránctalanítás, arcfelvarrás plasztikai műtéttel,
- lézeres ránctalanítás.
Ezek közül a lézeres ránctalanítás az igazi, valóban fiatal bőrt és nem csupán fiatalos bőrt eredményező eljárás, ahol villanófényes technológiával eltávolítják az öreg hámsejteket, így új, fiatal bőr képződik.

2010. május 17., hétfő

A cégalapítás manapság divatos dolog, szinte mindenki vállalkozásba kezd és létrehoz valamilyen céget. Így hát ma ezen kérdéskörben nézünk szét picit.

Vállalkozási ötletek

Vállalkozás sokféle lehet – ahány ötlet, annyi cég. Illetve, majdnem. De az ötletlopkodásba most ne mélyedjünk bele inkább.
Szóval vállalkozási ötletek terén termékeny a magyar ember, de saját magunk nem tudunk előállni valamivel, akkor még mindig szétnézhetünk a globális kínálatban.
Itt van mindjárt az MLM és hasonló hálózatos jellegű biznisz lehetőségek tárháza. Azt már rég tudjuk, hogy a piramisjáték annak jó, aki legfelül ücsörög a piramis csúcsán, de számos hálózat már rájött, hogy nemcsak ígérgetni kell a “Te is lehetsz gazdag” szlogennel, hanem juttatni is azoknak, akik beszállnak és melóznak, vagyis kezd feljönni és használhatóvá válni ez a dolog. Aki esetleg ilyen jellegű vállalkozási ötletek után kutat, az egész biztosan szembe fog találkozni az egészség vagy szépségpiac termékeivel, mivel főként ez a két sláger ágazat.
adótanácsadás

Kereskedő vállalkozó

Boltvezetőnek lenni régen nem volt nagy kunszt, csupán némi leleményesség és az emberekkel való megfelelő bánásmód kellett hozzá. Ma ennél egy picit több kell, ha valaki boldogulni akar a kereskedelmi piacon és saját üzletet működtetni, mint kereskedő vállalkozó: a cégalapítás, a jogi és adózási macerák, a beszállítás és raktározás megszervezése, a könyvelés, a feladatok irányítása mind-mind komolyabb tudást igénylő feladat ma már. 

Cégalapítás

Akármilyen vállalkozásba fog is valaki, a cégalapítás az első, ami a cég létrehozásához kelleni fog. Céget lehet bel- vagy külföldön alapítani, többféle cégforma választható, és ez máris rengeteg verziót jelent.
A cégalapítás azaz a bejegyeztetés helye adózási szempontból egyáltalán nem mindegy, hiszen minden országban mások a jogszabályok, az Áfa kulcs, stb., és ebből adódóan az értékesítés és a várható haszon is. 

Adótanácsadás

Az aktuális adózási jogszabályok figyelemmel követése, az adóminimalizálás, az adóhatóságok előtti képviselet és a megfelelő könyvelés olyan komoly tudománnyá nőtte ki magát, hogy célszerű külön adótanácsadással foglalkozó cég szolgáltatását igénybe venni.
Az adótanácsadás során ellenőrzik, hogy rendben van-e minden, felmérik a várható változásokat, és megkeresik a legoptimálisabb megoldást a költségek minimalizálására.