2010. augusztus 10., kedd

A magyar nép mindig is lovas nép volt, és bár mára sokat változott a világ, a kötődés és állatszeretet a lovak iránt a mai napig sokakban él. Egyre többen hódolnak a különféle lovas sportoknak hazánkban is, így kicsit körüljártuk a témát, hogy aki lovat tart vagy rendszeresen lovagol, netán hivatásszerűen űz valamely lovassportot, az miféle felszerelést és eszközöket vásárolhat – a neten.lovasboltFurcsa módon kevés olyan lovasbolt található Magyarországon, amelyben nagy választékban kínálnak eledelt, tartási és felszerelési eszközöket, ló- és lovas ruházatot, biztonsági termékeket, egyéb kiegészítőket. Még kevesebb ezek közül a lovasboltok közül az olyan, amely rendelkezik a termékeket részletesen bemutató honlappal és online értékesítési rendszerrel.
Az alábbiakban pár érdekesebb elnevezésű termékből szemezgettünk:

Horze és Halorider lovas ruházat

Kobak és kobaktartó
A kobak a lovas védelmét szolgáló jellegzetes fejvédő sisak, amelyet leginkább díjugratók viselnek. Ára 8 -25.000 Ft között mozog, a márkától és a felhasznált anyagoktól, kiképzésétől függően. Aki a kobak megfelelő szellőzéséről, száradásáról is gondoskodni szeretne használat után, az vásárolhat hozzá kobaktartót is. :)
Hopilett
A hopilett a hagyományos lovas ruházat része, speciálisan lovagláshoz tervezett lábszárvédő csizma, amely eredetileg általában puha és erős szarvas vagy őzbőrből készült. Napjainkban már szintetikus bőrből is készítenek hopiletteket.

Biztonsági termékek lovaknak

Pataharang
Ahogy a lovas ruházati kínálatban is vannak fényvisszaverő, láthatósági darabok a közúton történő biztonságos közlekedéshez, épp úgy a ló védelmét szolgáló kiegészítőket is lehet kapni, hogy az állat is jól látsszon. A fényvisszaverő pataharang a pata köré húzható puha kiegészítő, amely ráadásul óvja a pata külső részét a felcsapódó kavicsok karcolásaitól is.
Polár munkatakaró
A polár anyagból készül munkatakaró nem sok lovasboltban kapható itthon még, pedig igen hasznos segítség tud lenni. Szárazon és melegen tartja az állatot, és növeli a bemelegítés hatásfokát.