2011. május 19., csütörtök

A rendezvényszervezés ma már igen “divatos” szakmává nőtte ki magát – míg régen egyszerűen azt mondták Gizikének, hogy lesz egy ilyen vagy olyan össznépi banzáj és kellene helyszín, lufik, kaja meg zene (Gizike pedig ment, és bár sejtelme sem volt róla, hogy ezt később rendezvényszervezés néven fogják emlegetni, de gondoskodott mindenről), addig napjainkban külsős rendezvényszervező cégekre bíznak szinte mindent, és nem a cégeket vagy magánszemélyeket terheli az utánajárás, telefonálgatás, ügyintézés. Ráadásul, mivel az ilyen cégek többsége kialakult kapcsolatrendszerrel rendelkezik, kedvezőbb árakon tud biztosítani egyes szolgáltatásokat.

rendezveny_satrak Magyarán mondva, a rendezvényszervezés idő- és költségtakarékosabb, ha szakértőre hagyjuk.

A különféle sport-, kulturális- és egyéb rendezvényeken előszeretettel alkalmaztak korábban is rendezvény sátrakat a tavasztól őszig tartó időszakban. Manapság a korszerű rendezvény sátrak azonban messze nem olyanok, mint a régi, hagyományos típusok voltak: a lakodalmakon szokásos esküvői sátrak és a partikon vagy nagyobb rendezvényeken felállított rendezvény sátrak már fűthetőek/hűthetőek, padlózattal vagy akár belső színpaddal elláthatóak, fény- és hangtechnikával felszerelhetőek, stb.

Sőt, talán sokan nem tudják, de léteznek emeletes sátorrendszerek is, vagy akár egymással összeépíthető, ezáltal hatalmas tömeg befogadására biztonságosan képes rendezvény sátrak is.