2011. március 30., szerda

Össze se lehet számolni, mennyi ebéd házhozszállító cég van hazánkban (is). A postaládákba szépen megérkeznek a szórólapok, aktuális menük, és kezdődhet is az ebédrendelés.

kaja Azonban nem árt vigyázni: szinte minden cég mirelit kajákkal dolgozik, vagyis rendeléskor előkapják a mélyhűtőből és felmelegítik a hetek, hónapok óta fagyott alapanyagokat, félkész árukat, és azokkal készül az étek. Ami nem baj, mert romlott kaja azért nem megy ki a megrendelőkhöz, viszont a tápérték, a vitaminok, az értékes anyagok sem… Így aki rendszeresen ételrendeléssel gondoskodik ebédjéről, az fáradékony, energiaszegény, majd súlyosabb esetben komolyan vitaminhiányos lesz.

Aki mégsem akar lemondani a kényelmes megoldásról, annak érdemes szétnéznie az olyan étel házhozszállítás szolgáltatók között, amelyek friss alapanyagokkal, frissen készítik az ételeket, a kiszállítás előtt pár órával.