2010. november 12., péntek

Aki kontaktlencsét hord, az tisztában van vele, hogy sokkal kényelmesebb, esztétikusabb – és sokkal macerásabb, valamint drágább is a szemüvegnél.

Itt azonban most nem a dioptriás kontaktlencse viseléséről lesz szó, hanem a bulizós kontaktlencse típusokról, azaz a különféle színes és mintás kontaktlencse őrültségekről, amelyeket szilveszterre, Halloweenra, na meg horrorfilmekhez fejlesztettek ki a leleményes kontaktlencse gyártó cégek.

kontaktlencseAz ilyen típusú kontaktlencse viselés legfőbb szabálya: ne állandóan!

Bár kétségkívül klassz és menő dolog kígyószemmel menni iskolába vagy épp vérben ázó szemű Drakulaként feszíteni a februári céges jelmezbálon, de a színezett és mintanyomott kontaktlencsék rendszeres, hosszú időn át tartó viselését jobb kerülni – már amennyiben nem szeretnénk látáskárosodást.

Azt gondolnánk, az ilyen kontaktlencse jópofa meg minden, de biztosan kicsi rá a kereslet, hiszen a filmiparon kívül csak szezonális jelleggel akarnak ilyet hordani az emberek. Pedig hát nem.
Az igazság az, hogy – különösen a németeknél és a svédeknél, de már hazánkban is – nagy keletje van a kontaktlencse különlegességeknek az egyes dark stílusok követőinél, ahol a nagyobb (nemcsak zenei!) rendezvényeken spéci ruhákban és spéci kiegészítőkben illik megjelenni. A gótikus, punk, rock zenei irányzatokon belül több “alváltozat” található, ahol a modern neo-reneszánsztól a vámpír feelingen át a legmegdöbbentőbb önmegvalósítási formákig minden megtalálható.

Trendi farkasember szeretnél lenni? Nosza, irány a kontaktlencse bolt!