2010. június 23., szerda

Fogászatra jó esetben azért megy az ember, hogy ellenőriztesse a fogait, esetleg leszedesse a fogkövet, vagy egy fogfehérítésre nevez be. Kicsit rosszabb esetben van pár lyukas agyara, és fogtömés szükséges, még rosszabb esetben gyökérkezelés vagy komolyabb szájsebészeti beavatkozás…

fogbeültetés Idősebb korban (vagy verekedős életmódú egyéneknél) a fogpótlás az, ami leginkább szóba jön. Ha csak egy-két fog hiányzik, a porcelán korona – híd kombináció megoldja a problémát. Választási lehetőség számos van; aranyvázas vagy cirkónium korona, nikkelmentes fémkorona stb. Kinek-kinek az esztétikai érzéke és pénztárcája szerint.

Azonban több fog hiányát már nehezebb pótolni, a részleges vagy teljes protézis, műfogsor bizony nem az igazi, és néhány évente cserélni kell az íny további sorvadása miatt. Itt jön képbe a fogbeültetés.

A fogbeültetés lényege , hogy a páciens gyakorlatilag “igazi” fogait kapja vissza, pontosabban szólva a fogbeültetés révén stabilan rögzített, az implantátumba csavarozott fogsort kap, amelyet az igazi fogakkal megegyező módon kell ápolni, továbbá nyugodtan lehet rágni velük, nem esnek ki, nem törnek ki, nem mozdulnak el.