2010. április 15., csütörtök

Ezúttal néhány márkával, illetve idegen nyelvből átvett elnevezéssel ismerkedünk.

Thule

thule A Thule termékeivel rengeteg helyen találkozni ma már, mégis sokan vannak, akik nem ismerik. Az ő kedvükért következzék egy rövid kis ismertető a Thule márkáról.
A svéd Thule kiemelkedő minőségű autófelszerelést gyártó cég. Fő profiluk az autó szállítókapacitását növelő termékek gyártása, de kiegészítőket is készítenek. A legnagyobb Thule termékkörök: kerékpárszállítók, tetőboxok / síboxok, kenuszállítók, tetőcsomagtartók, hóláncok. A legnépszerűbbek a Thule kerékpárszállítók, amelyek között nemcsak tetőre szerelhető, az autó hátuljára, valamint vonóhorogra rögzíthető típusok is vannak.

Velux

velux A Velux szintén elég ismert márka. A dán Velux cég nyílászárókat, kiemelten tetőtéri ablakokat gyárt, rendkívül jó minőségben. Bár elsősorban a Velux a műanyag ablakairól híres, készít fa ablakokat is, valamint ajtókat, erkélyfrontokat – azaz teljes körű nyílászáró kínálattal rendelkezik.
A Velux valamennyi termékénél a fényt, a fényhozamot helyzeti előtérbe a design kialakításakor, emelett nagy hangsúlyt fektet a környezet védelmére a gyártási folyamatok során.

Breitling

Breitling Ez a márka már kevésbé ismert a lakosság körében, pedig a hozzáértők szerint legalább annyira kiemelkedő az óragyártás terén, mint a Rolex vagy az Omega.
A Breitling név a repüléstechnikában  viszont nagyon is ismert: Gaston Breitling, a cégalapító fia ugyanis kezdetben a pilóták számára tervezett fedélzeti, illetve karon viselhető kronográfokat. A Breitling precíziós óraművek annyira keresettek lettek a repüléssel foglalkozók körében, hogy végül a Breitling Navitimer típus a Repülőgép Tulajdonosok és Pilóták Egyesületének hivatalos karórája lett.

Graco

graco A Graco márka csak szakmai körökben ismert, pedig a Graco gépek által készül számos, a környezetünket alkotó bevonat. A Graco világszerte rendelkezik telephelyekkel, és világelső a folyadékkezelési rendszerek és komponensek gyártása terén.
A Graco bevonattechnikai megoldásait előszeretettel alkalmazzák mind az építőiparban, mind egyéb területeken.

Kiehl

kiehl A német Kiehl márka professzionális megoldásokat kínál a takarítás, tisztítás, üzemi higiénia terén. A Kiehl termékek területspecifikusan kifejlesztett tisztítószerek, direkt egy-egy konkrét feladatra kialakítva. Pl. A Kiehl parketta és laminált padló tisztító nemcsak eltávolítja a szennyeződéseket, mint a hagyományos szerek, de ápolja is a fát.
Mivel a fő profil a vendéglátóipari és foglalkoztatói környezet higiénájának biztosítása, hazánkban főként a szállodák, éttermek, irodaházak takarításához alkalmaznak Kiehl termékeket, a lakosság körében kevésbé ismert a márkanév.

Bose

bose A Bose név a vájtfülűek számára csenghet ismerősen – ugyanis a Bose egy hangrendszereket gyártó cég. A Bose hangtechnikai megoldásai  az valósághű hangzás élményét nyújtják minden téren. Termékvonalak:
- Bose hangsugárzók, komplex hangrendszerek
- Bose fülhallgatók, kiegészítők
- Bose audio rendszerek és szórakoztató elektronika gépjárművekbe
- Bose professzionális hangrendszerek rendezvényekhez

A végére hagytam két idegen szót, amelyekkel egyre többször találkozhatunk.

Wakeboard

A wakeboard egy vízi sport, amely a szörfdeszka lekicsinyítése és a vízisí kombinációjából fejlődött ki. Vagyis a wakeboard olyan a vízi síeléshez viszonyítva, mint a snowboard a hagyományos síeléshez viszonyítva.
A wakeboard egyetlen keskeny deszkával történik, a wakeboardozó személyt a motoros csónak húzza nagy sebességgel, és eszement klassz élmény az egész :)

Flexó

A flexó egy nyomdatechnikai szakszó, pontosabban egy magasnyomási technológia. A flexó nyomásnál a nyomóformák gumiból vannak, ez viszi át a nyomathordozóra a festékréteget. Ennek köszönhetően flexóval kiváló minőségű nyomatokat kaphatunk, viszont a flexó nyomtatás csak nagyobb mennyiségeknél gazdaságos.