2009. július 15., szerda

Minden bizonnyal mindenkinek megvan a kis listája arról, hogy mit, és kiklet takarítana el Budapestről. Én most elkerülném a részletezést, bár annyi biztos, hogy minden vasárnap hajnalban ráférne egy alapos takarítás a városra, hiszen hihetetlen mértékben felszaporodik olyankorra a mocsok, amit a diszkókban fetrengő, romlott fiatalság hagy maga után.


Sok hányásfolt, széttört pezsgősüvegek, ürülék és pisilék mindenütt, amerre a szem ellát. Az utcaseprők figyelmét elkerülő, aznaposan részeg csőcselék a pályaudvarok és klubok bejáratánál fetreng, másik fele megverve valamelyik gyár kietlen udvarán, a harmadik rész pedig öntudatlanul kóvályog háromfős csoportokban a város különböző részein, közterek lépcsőin, ahol a takarítók valahogy nem akarnak sétafikálni. De sebaj, új törvény van készülőben, a kényszer-takarítás törvénye, ami arról szól, hogy random kiválasztanak az utcán közlekedő embereket , fejükre papírzacskót húznak, fülükbe viaszt öntenek, kezükbe partvist és felmosórongyot ragasztanak, ezek után pedig viszik az eligazító táborba, majd a takarítás színterére, ahol lézerostorral ösztönzik majd őket a munkára. Feltehetően sok lépcső tisztítás, lépcsőmosás lesz eleinte a műsoron, majd később jön az aluljárók, pályaudvarok mélyvize.


Állítólag már itt is elindult a maffiásodás, ezért nem árt vigyázni, mert könnyen meglehet, nem a hivatalos takrablók jönnek, hanem banditák - de erről a járókelő úgysem győződhet meg, mert nem lát ki a papírzacskóból, amit a fejére húztak, így hát gyanútlanul megy takarítani, lehet, örökre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá, köss belém!