2009. június 12., péntek

A lakberendezés folyamata számos mozzanatot és részmunkát rejt magában. Természetesen a legfontosabb a megfontolt tervezés, ami nélkül az egész nem sokat ér.

A hely felmérése, a szoba- és egyéb lakrészek mérete, megvilágítása alapvetően meghatározza a lakberendezés menetét, a további munkafolyamatok menetét. Nyilvánvaló, hogy egy sötét, külső fényben hiányt szenvedő lakásban nem fogunk az ablakra szürke sötétítő függönyöket helyezni, ahogy egy túlságosan világos szobába sem a leginkább fényáteresztő anyagokat használjuk.

A színekkel való játék lehetősége azonban végtelen, a témában jóformán nincs is lehetetlen, az ember kreativitása szabja csak meg a határokat, melyek mint tudjuk, a végtelenségig tágíthatóak.



A megfelelő harmónia kialakításában pedig az alábbi kellékeket, lakberendezési és funkcionális elemeket emelem bejegyzésem élére:

Remélem, jó kis ízelítőt adtam ezzel a bejegyzéssel minden lakásfelújítás, netán építkezés idején lévő olvasónak a gazdasági világválság kellős közepén.

Természetesen, mint már említettem, a fantázia és a kreativitás a legelső szempont, így a feng-shui és társaitól kezdve az egyedi díszítésekig mindent ki lehet, és ki is érdemes próbálni. Jómagam a kövek, kristályok, gyökerek, fakérgek és csigák, kagylók gyűjtögetésére buzdítok mindenkit, hiszen ezek mind számtalan lehetőséget nyújtanak a fantáziadús "élőhely-kialakításhoz" és a színes, ingergazdag élethez.



És ne felejtsétek: tegyetek szőlőtőkét az akvárium vizébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá, köss belém!