2010. május 20., csütörtök

Tudod, mi a közös az alábbiakban?
  • tartós szőrtelenítés
  • ránctalanítás
  • parfüm
  • szemhéj tetoválás
  • rúzs
Elárulom: a szépség. Pontosabban az, hogy mindenki szeretne ápoltan és csinosan, a mai elvárásoknak megfelelően kinézni, és erre hatalmas iparág épül, amely ontja a különféle termékeket, szolgáltatásokat.

A smink és a sminkeléshez szükséges anyagok, eszközök a legelső fokozat a szebbé válás varázslatában, manaság napi rutinnak végzik a hölgyek, és olykor az urak is (színészek, együttesek, egyéb fellépők stb.). A sminkelés alá tartozik az alapozó, szemhéjfestés, szempillaspirálozás, kontúr (kihúzás), és a férfiak szerint a lrúzsegellentmondásosabb dolog: a rúzs is.
A rúzs azért ellentmondásos, mert a látvány klassz, ahogy a csaj ajkai vérvörösben izzanak a vámpírokat vonzó rúzs hatására, ám csókolni már kevésbé jó, Egyes felmérések szerint a rúzs 5%-a kerül a női szájra, a maradék 95% a pasi száján, nyakán, gallérján, és főként gyomrában végzi.
Szerencsére, ma már létezik ízesített rúzs is.

A sminkeléshez amolyan kiegészítő ápoltsági termék a parfüm, amelyből árulnak direkt púder illatú parfüm kollekciókat is. Hogy milyen illat a púder illat? Gőzöm sincs, de a nők biztosan tudják, mert veszik. Az eladási statisztikák szerint a púderes parfümök legalább olyan kelendőek, mint a neves sztárok parfüm márkái.
Ha valakinek nincs kedve reggelente negyed órát pepecselni az arcán, választhatja a sminktetoválást is. A szemhéj tetoválás tipikusan az a dolog, ami minden nőnek “jól jön”. Legalábbis a kontúros kihúzás feketével, a szempillákat sűrűbbnek láttató, fekete szemhéj tetoválás amolyan macska-jellegűvé, titokzatossá és szexivé varázsolja a szemeket.
szemhéj tetoválás
Ahogy a szemhéj tetoválás hosszú távra kínál megoldás, épp úgy a tartós szőrtelenítés is. A modern és ápolt nő legnagyobb ellensége a szőrös láb, amivel folyton küzdeni kell: borotva, gyanta, krém… A tartós szőrtelenítés kényelmes és hosszantartó hatást nyújt. Nemcsak a lábakon…
Előrehaladottabb korban persze a smink és a többi már nem segít, ha maga a bőr nyúlik meg és ráncosodik, öregszik meg csúnyán.
Éppen ezért rengetegen keresik a ránctalanítás lehetséges módjait. A ránctalanításnak sokféle módja van:
- ránctalanítás krémmel,
- ránctalanítás, arcfelvarrás plasztikai műtéttel,
- lézeres ránctalanítás.
Ezek közül a lézeres ránctalanítás az igazi, valóban fiatal bőrt és nem csupán fiatalos bőrt eredményező eljárás, ahol villanófényes technológiával eltávolítják az öreg hámsejteket, így új, fiatal bőr képződik.