2009. június 19., péntek

Kedves böngészgető barátaink, ezúton értesítünk titeket, hogy elkészült a BpBloggers webalbum a Picasa keretein belül.



Itt bizony budapesti fotókat láthattok.

Biztatlak titeket, hogy tegyetek hasonlóképpen, sok-sok Budapest életét bemutató képet szeretnénk, amit jeleztek itt, a blogban, kommentként!

Íme, az első album: Budapest, 2009. Június


2009. június 18., csütörtök

Ezeket az aranyos kis widgeteket már tényleg nem tudom hogy hívni - így született a linkmegosztó-megosztó cím, hiszen a közismert linkmegosztó oldalakat gyűjti egybe, hogy nekünk, megosztásmániákus felhasználóknak ne kelljen egyenként belogolnunk minden oldalra.



Persze, az adott social bookmarking szolgáltatások használatához szükség van a regisztrációra.

Amúgy egyértelműen a magyar webre van szánva a kis Kütyü, de nem csak hazai szolgáltatások kaptak helyet benne. Dehát, ki volna akkora bolond, hogy egy ilyenből kihagyná a Delicious.com, a Facebook, vagy a Digg jól bejáratott szolgáltatásaira való beküldés lehetőségét?

A magyar web2.0 szolgáltatások közül elérhetőek az alábbiak:

2009. június 17., szerda

Történt egy kis baleset pár órával ezelőtt... ugyanis, betörtem az ajtót. Ezért, sajna, pótolnom kell, főleg, hogy nem mai gyermek volt már, s szerintem tudta is ezt. Mert ő egy tudatos ajtó volt, tudta, mikor kell kinyílni, és azt is, mikor kell eltörni.

Így nézett ki az ajtóm, mielőtt betörtem volna

... és ilyen lesz az új ajtóm

Viszont: nem szeretnék még egy tudatos ajtót, sokkal inkább a minőségi ajtó az, amire szükségem van, mert hiába tudott az előző gondolkodni, ha egyszer nem volt már képes rendesen működni.


Sok szép váci ajtó

2009. június 15., hétfő

Minden bizonnyal hatékony formája lehet a reklámnak egy ilyen kreatív munkakör esetén, mint a belsőépítész, ha videóba öntik a legjobban sikerült munkákat, vagy a belsőépítészeti tevékenység menetének bizonyos szakaszait, vagy szimplán csak beszélgetéseket, bemutatkozásokat.

Megunhatatlan téma, megannyi jó videó forrása. Főleg, amíg még a jó öreg ruszki metrók járnak.

Daily Budapest from Dalber Candido on Vimeo.



Na, és az aranyos magyar földalattiról se feledkezzünk meg:

Budapest Metro from tobias zehnder on Vimeo.

Mekkora videót találtam... igazi oldschool Wartburg, amit még kölcsönözni is lehet! Ráadásul HD minőségben szeli az aszfaltot, mondhatnám, túráztatják a gépet.



Ha létezik olyan autókölcsönzés Budapest területén, ahol ezt a típust is módunkban áll bérelni, akkor lóra fel!

Na, ez aztán már tényleg túlzás: rozsdás autókat akar kölcsönözni a lüke...!

Az alábbi képeken a kedvelt faanyag, az OSB háncslap látható különböző munkafázisokban és önmagában, valamint az osb-lapokkal végzett munka eszközeiről, valamint a háncslapokat árusító, igen helyes kislányról is látható 1-1 kép.







Az osb-lapok igazán univerzális kellékei a lakberendezésnek, például harmonizálnak egy természetes színű bejárati ajtó és a hasonló színbe öltözött szekrényekkel kialakított szoba stílusával, struktúrájával. Persze bármilyen színre lehet festeni. ám a legszebb mindenképp a' la nature!

Természetsen maguk a bejárati ajtók is készülhetnek osb-ből, bár arra azért érdemes ügyelni, hogy kellően erősek, biztonságosak legyenek.

Viszont: amennyiben nem elégíti ki a biztonságérzetünket, a biztonsági ajtó lesz a legjobb megoldás házunk, lekásunk védelmére. Ma már nem csak a tömör fémből készült zár, hanem a masszív kivitelezésű biztonsági ajtók láthatják el a páncél szerepét addig védtelen erődítményünk frontján.

Továbra sem látjuk, hogy kitakarítanák a 27. kerületben fekvő Lángvész Park melletti csövestelep kikopott gyepén felhalmozódott szemetet és emberi ürüléket, bár ezutóbbi jelenséget a polgármester a kutyákra hárítja, holott világosan látható, hogy az unatkozó díszbudai ficsúrok és celebpalánták teszik azt nap, mint nap az egykor még zöld, piknikező nyugdíjasokat legeltető délnyugat-pesti füves lejtőn.

Mára már annyira eldurvult a helyzet, hogy egy kiadós takarítás is kevés lenne a terület megtisztításához, előreláthatólag földcserére és fertőtlenítésre van szükség, a hivatal azonban továbbra is csak ül a gumóin, és azon gondolkodik, hogy összesen hány darab mobil wc szükséges a naponta gyarapodó hajléktalan celeb ellátására.



A kép alsó felét levágtam, mert egy híres melegceleb volt látható rajta...



Amióta a celebek kikerültek az utcára, és a különítményesek elől menekülve mindent összepisilnek, az Önkormányzat hetente 2-300 újabb takarítót vesz fel, valamint - egyes nem megerősített források szerint - heti 150 - 400 mobil wc-vel gyarapodik a szennyzugos főváros látványos városképe.

Szerkesztőségünk nemrég azt a hírt kapta, hogy a Megbékélés utcában elkezdték láncra verni a veszett celebeket, mert kezdenek veszélyt jelenteni a celebtelenített városlakók életére.


Élet a Celebtelepen

A nyár mindig a nagyobb rendezvények, fesztiválok ideje. Talán senkinek nem kell bemutatni a Szigetet, a Volt Fesztivált, Kapolcsot (ami idén úgy tudom, nem lesz) - de vannak, lesznek kisebb, és bizonyos szempontból jobb fesztiválok is, mint idén először a Fekete Zaj névre keresztelt háromnapos rendezvény Mátrafüreden (500 m magasan).

Az alábbi képeken megpróbálom reprezentálni, miként is folyik a csapatépítés és a sok-sok képzés a Szigeten:



Arra már talán kevesebben gondolnak, hogy mi minden kell egy-egy rendezvény megszervezéséhez, a hely bérlésén kívül. A rendezvénytechnika magába foglal sok különböző szolgáltatást, ide tartozik a fény- és a hangtechnika, melyeknek kialakítása nem gyerekjáték, amit jól reprezentál például 1-1 elrontott koncerthangosítás, amikor is lehet, hogy mindössze egy erősítő a hibás.

Rendezvénytechnikusok a Szigeten

A nyári rendezvények keretében létezik még többféle képzés is, melyek leginkább valamely nyári tábor keretében nyújtanak oktatást egy adott témában. A képzések szólhatnak diákoknak és felnőtteknek egyaránt, cégeknek pedig az egyik legideálisabb nyári kiruccanás a csapatépítés lehet, aminek alkalmával különböző programok segítségével épül (vagy leépül, ha sokat isznak) a csapat a hatékony munkavégzés érdekében.

A nyár egyik nagy veszélye a tűz. A búzamezőn, a kombájn kereke alatt széttört sörösüveg, a lovaskocsi és a traktor sofőrjének a cigarettájából kihulló parázs mind-mind megannyi veszélyt jelent.





De a tűzveszély nem korlátozódik kizárólag a nyárra, hiszen megannyi gyúlékony terményraktár, ruharaktár, gyár és üzem, valamint papírral zsúfolt iroda létezik a városokban és vidéken egyaránt. Minden ilyen létesítmény esetében kiemelkedően fontos a megfelelő tűzvédelem kialakítása, aminek számtalan módja ismeretes, néhány a teljesség igénye nélkül:
  • vízköddel oltó rendszerek
  • gázzal, habbal oltó rendszerek
  • habelárasztás
  • tartályok tűzvédelmének kialakítása
  • szórófejes, sprinkler rendszerek
Persze ezen kívül többféle berendezés, módszer is létezik a tűzvédelem feladatának ellátására, kisebb helyiségekben, tömgközlekedési járműveken a hagyományos, kisebb méretű tűzoltó berendezésekkel találkozhatunk a leggyakrabban.

Am azt illeti, a megfelelő üzletberendezés kialakítása majdnem olyan fontossággal bír, mint a lakásberendezés - ráadásul ebben az esetben az áru eladása a cél, így még több szempontot figyelembe véve kell kialakítani magát a helyiséget, és összeválogatni a megfelelő üzletberendezési eszközöket.




Az üzletberendezés által leggyakrabban használt termékek az alábbiak: