2009. június 30., kedd

Nos, ez valóban Budapestről szól, nem is hagyhatom ki a belinkelését:
Budapest Városképpen

Mert ilyen is lesz. Bár régen mi ezt lakókocsinak hívtuk, de úgy látszik, változnak az idők, és a mobilházak szintén.



A mobilházak egyébként leginkább az USA-ban és Európa nyugati felén népszerűek, bár időnként jómagam is szívesen élnék bennük 1-1 hónapot évente. Jót lehetne tekeregni akár országon belül, vagy mondjuk egy nagyobb kelet-nyugati túrán egyaránt.





A mobilházak talán legősibb, és számomra legszimpatikusabb típusai azonban Közép- és Belső-Ázsia pusztás és hegyes vidékein találhatók, és a hagyományos életmód központi szimbólumaiként is tekinthetünk reájuk arrafelé. Viszont nem mobilházaknak, hanem jurtának (yurt) hívják őket, és a fémek helyett nemezből készülnek, valamint négy kerék helyett inkább teveháton közlekednek.

A nyár elmaradhatatlan kellékeiről fogok most szólni nektek. Azt bizonyára tudjátok, hogy az uv-sugárzás káros hatásai és a bőrrák elkerülése, valamint a hámló, rákvörös bőr megelőzése végett szükséges lehet a naptej.

Akik nemrég hagyták el a biztonságot nyújtó memory matrac melegét

Viszont, ha már napozunk, a másik fontos kellék - legalábbis a vízparton - a sok különféle matrac lehet, matracból pedig számtalan fajta létezik.
Ezek közül a legfontosabb az, amelyiken éjjelente alszunk, de mivel most nyár van, elsősorban a vízen hullámzó gumimatracra gondoltam.

Aztán kell még egy strandlabda, egy úszógumi és egy vizipisztoly, egy homokvárkészítő szett, egy vízalatti fényképező, egy műanyag kacsa és három csokor giliszta, hogy ki tudjuk fogni a parti békákat és kisebb-nagyobb rajokban úszó küszhalakat.